Tomas Brolin, här tillsammans med frun Marielle, hyllar text-tv: ”Jag älskar målservice 377” Foto: TT Nyhetsbyrån

Brolin hyllar text-tv: ”Jag älskar målservice 377”

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det exakt 40 år sedan text-tv-tekniken föddes. BBC var först ut, och SVT startade sin text-tv 1979. ”Födelsedagen” har fått stor uppmärksamhet i sociala medier i dag och enorma hyllningar har strömmat in till den folkkära 40-åringen.

Vad är det bästa med text-tv? Har du någon favoritsida? Diskutera på SVT Sports Facebooksida eller under #texttv.

94-hjälten Tomas Brolin är en av alla som uppskattar text-tv:

”Grattis SVT Sport! I <3 målservice sid 377” skriver Brolin på Instagram.

Här är ett urval av alla hyllningar:

Utan text-tv stannar Sverige, sidan 300 och 377 klarar man sig aldrig utan.

Roland Johansson

Text-tv är en del av mitt liv! Klarar mig inte utan det  Bäst är så klart sportsidorna... 300!! Grattis grattis kära text-tv!

Fredrik Ahola

Börjar varje morgon med text-tv och avslutar varje kväll med text-tv.

Björn Rosquist

Text-tv, kan något bli mer klassiskt? Jag måste säga att när jag letar efter ett sportresultat kollar jag på text-tv via internet eller appen i mobilen. Inte någon annan sida på Internet. Det om något lyfter fram text-tv:s storhet. Det enkla och informativa, utan krusiduller.

Ola Wiodahl

Underbara text-tv fyller 40 år i dag. En milstolpe i multimedia innan Internet blev något för alla.

Daniel Jansson

I dessa tider av sajter med information som är nerlusade av reklam, så är text-tv guld värt. Man hittar snabb, relevant och objektiv information och nyheter som inte är färgad av en politisk agenda. Tack text-tv för att ni finns! Ni fyller en viktig funktion.

Björn Areskog

Old school, jag vet. Kollar fortfarande på text-tv hela tiden jag ser på TV. Kanske irriterande men jag gillar det skarpt. Vilken sida är er favorit? 300 slår det mesta..

Jens Andersson

Köpte bland de första i Hälsingland/Iggesund – text-tv med inbyggd modul för 6500 kronor. Kom hem efter nattskiftet på fabriken, ivrigt, kollade på text-tv – funkade inte. Ringde firman och frågade varför? Jo, sändaren måste vara påslagen. Det var i begynnelsen det, 1979!

Peter Bennysson

Alltid kul att kolla NHL-resultaten på morgonen, se vilka svenskar som gjort mål eller assist. Det och 377 är mina favoriter.

Johan Carlstein

Min före detta brukade säga att jag var gift med text-tv i stället för henne! Ett bra betyg till er!

Stefan Skalman Eriksson

377 är värt att tatuera in! Tack för att ni finns. Många timmar med ångest, glädje och tårar har spenderats framför just 377.

Jonny Nylén

Text-tv, sporten i synnerhet, är det viktigaste varje dag för mig och jag skulle inte klara mig utan det. Jag minns då pappa visa det för mig första gången, det var en stor och viktig dag. Nästan 20 år sedan om jag inte minns fel. Grattis på 40-årsdagen!

Patrik Grönlund

Inte en dag utan text-tv! TV:n är förprogrammerad på dels sidan 100, sidan 401 samt givetvis 377 och framåt.

Tjonne Boxölm

Älskar text-tv, och använder den även i mobilen och på webben när jag behöver få snabb information. 377 är ovärderlig!

Johanna Nybelius

Jag har varit beroende av text-tv sedan jag var liten. Den sida jag besökt flest gånger måste vara 377. Inte lika ofta nu för tiden när det finns så många olika sätt att följa matcher på. Men besöker 300 och framåt flera gånger om dagen. Tycker fortfarande Resultatbörsen är det smidigaste och bästa sättet att snabbt kolla en tabell. Grattis SVT Text!!

Henke Andersson

Kollar varje dag! Flera gånger! Snabbt, enkelt och smidigt!

Ulf R Lindgren

Text-tv regerar. Spenderar än i dag minst 30 minuter där per dag.

Joakim Strand

377 – För oss som varken hade internet, de kommersiella kanalerna och var för små för att åka på match själva.

Gustav Marin

Kollar mer på text-tv än tv.

Markus Söderholm

Det bästa med text-tv är att man får kortfattad, bra information snabbt, utan en massa bilder och reklam o annat som stör.

Kenny Svensson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.