Foto: Scanpix

Tjeckien höll i från till VM-brons

Uppdaterad
Publicerad

Tjeckien tog sitt fjärde VM-brons efter 3-2-segern mot hemmanationen Finland. Detta trots en massiv finländsk press i sista perioden. 

När Jussi Jokinen satte 2-3 till Finland mitt i den sista perioden växte hoppet hos publiken i Hartwall Arena. Men trots flera powerplay i slutet av matchen lyckades man inte sätta pucken bakom Jakub Stephanek.

Tjeckerna avgjorde i första perioden när man gjorde två mål på två minuter.Det eleganta 3-1-målet föregicks av klapp-klapp-spel mellan David Krejci och Ales Hemsky, den förstnämnde gjorde målet.

Första perioden var helt klart Tjeckiens, men sen slutade man helt att anfalla. Ingen hade hävdat att det varit orättvist om Finland kvitterat i slutminuterna, men den finländska VM-förbannelsen håller således i sig. ”Lejonen” har nämligen aldrig lycktas ta en medalj i ett Hemma-VM. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2012

Mer i ämnet