Toivonen och Bajrami i startelvan

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen reservbetonad startelva mot Frankrike som engelska fans varit rädda för – Sverige ställer upp med en namnkunnig elva. In går Ola Toivonen och Emir Bajrami.

Erik Hamrén gör två förändringar i startelvan till matchen mot Frankrike. Ola Toivonen ersätter Johan Elmander i anfallet och på mittfältet ersätter Emir Bajrami Rasmus Elm.

-Han har varit väldigt duktig hela den här samlingen och vi var förvånade att han klarar av att hålla ett sånt tempo, trots att han har haft ganska lite speltid i sin klubb Twente de sista månaderna innan vi samlades. Han är väl värd chansen, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck om Emir Bajrami.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

Om Ola Toivonen:

-Han är väldigt duktig att kombinera med Zlatan och då får vi ett annat anfallsvapen i det. Sen kommer han, och det gjorde han senast han spelade i den rollen, att löpa mycket i djupet, säger Allbäck.

Det är inte omöjligt att Rasmus Elm gör ett inhopp i matchen.

-Rasmus (Elm) fick, i den sista matchen, en smäll på sin knäskålssena och han har dessutom varit lite krasslig så han kommer inte att starta. Vi får se om vi kan få igång honom till matchstart så att han kan bli aktuell för ett inhopp, säger Allbäck.

Målet är klart – nu ska Sverige ta poäng.

-Alla vi, spelare och ledare, känner att vi vill komma hem med någonting. Vi vet att vi gjorde en bra prestation senast och inte fick nåt med oss, så vi vill absolut ha med oss någonting härifrån, säger Allbäck.

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson – 4 Andreas Granqvist, 3 Olof Mellberg, 13 Jonas Olsson, 5 Martin Olsson – 7 Sebastian Larsson, 8 Anders Svensson, 9 Kim Källström, 19 Emir Bajrami – 10 Zlatan Ibrahimovic, 20 Ola Toivonen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

Mer i ämnet