Peder Fredricson och hästen H&M Sibon. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tredje segern för Peder före Jens

Publicerad

Hur kul är det att gång efter gång förlora mot sin brorsa?

Det är nog tur att Jens Fredricson är vuxen och kan luta sig emot en rad egna framgångar.

Just nu verkar sommarens GP-vinnare i Falsterbo och EM-bronsmedaljör i lag inte ha en chans mot Peder Fredricson. För tredje gången inom loppet av ett drygt dygn kom Jens tvåa i en klass i Globen – bara för att få se på när Peder hyllades.

Peder Fredricson var på nytt lite snabbare när 1,45-hoppningen avgjordes sent på lördagskvällen. Eller snarare valacken Sibon. Marginalen till Jens och hingsten Avon var dryga tre sekunder. Emma Emanuelsson, hon som föll illa i fredags, var ytterligare runt en halvminut efter som trea på Titan.

Stockholm Horse Show

Ypperligt läge

Peder Fredricsons tredje raka seger innebär att han har ett ypperligt läge att vinna priset som främste ryttare i hästshowen.

För det får han en bil. Vinner han dessutom söndagsförmiddagens Grand Prix får han ytterligare en att lägga till den han vann i fredags kväll.

Inte nog med det. Den generösa utdelningen av fordon fortsätter. Vinnaren av Nordic Challenge på söndagseftermiddagen får också sätta sig bakom ratten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Horse Show

Mer i ämnet