Tunga orden efter finalförlusten: ”Nära tårarna”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tung finalförlust för lag Pettersson-Dahl mot Kina på Paralympics.

Efteråt var svenskarna känslosamma.

– Jag är nära tårarna, det ska jag erkänna, säger Ronny Persson till SVT Sport.

Curlingfinalen mot Kina blev en ensidig tillställning. Kina drog ifrån i omgång fem och kunde till slut vinna och kora sig paralympiska mästare efter siffrorna 8-3.

Lag Pettersson-Dahl var besvikna efteråt – och under ceremonin hade lagmedlemmen Ronny Persson det tufft.

Paralympics

– Jag tyckte det var skitjobbigt. Jag är nära tårarna, det ska jag erkänna. Jag får kämpa lite däruppe. Just nu känns det som att vi förlorat en match där vi hade greppet och det rann iväg för oss. Jag är lite tom, faktiskt. Jag vet inte hur jag ska förklara det på något bättre sätt, säger han till SVT Sport.

”Allt känns skit just nu”

Känslorna är, trots besvikelsen, tudelade för Persson.

– Det är lite mixat. Dels så känner jag wow, att komma så långt. Det är jättehäftigt på sitt sätt. Men det känns som vi når ända fram till dörren, men vi får inte öppna den och komma in riktigt. Det känns så jäkla surt just nu: fan vi var ju där! Det är som att dra proppen ur ett badkar. Allt känns skit, men det blir väl bättre sen, antar jag.

Osäker på framtiden

Skippern Viljo Pettersson-Dahl:

– Jag känner tomhet, besvikelse. Självklart är jag stolt över lagets prestation att vi tog oss dit. Vi hade gärna åkt hem med guldet, vi har drömt det länge. Det tar ett tag innan det lägger sig, säger han.

Pettersson-Dahl förklarar att han är osäker på om satsningen på sporten kommer att fortsätta.

– Det tär med en satsning på fyra år. Det är mycket som man behöver offra för att ta sig hit. Om man har familj och jobb så är det ju svårt. Vi får se hur framtiden blir, det kan jag inte svara på nu. Jag har skjutit på de tankarna. Som vanligt handlar det ju om pengar, att man ska ha råd och träna mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet