Kristofer Berglund anmäld till diciplinnämnden efter cross-checking. Foto: CMore

Två SHL-spelare anmälda till diciplinnämnden

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Persson, Frölunda, och Kristofer Berglund, HV71, stod båda för en cross-checkning mot huvudet i matcherna Frölunda-Färjestad, respektive Brynäs-HV71. Nu anmäls de till hockeyförbundets diciplinnämnd. ”Olyckligt” säger Persson till SVT Sport.

Tidigare i dag skrev SVT Sport att Brynäs Petr Vrána ser ut att bli borta i sex till åtta veckor efter en ful tackling av Jere Karalahti.

Men det var inte bara den situationen som fick konsekvenser i matchen mellan Brynäs och HV71. Kristofer Berglunds cross-checking mot Brynäs Adam Brodecki framför eget mål i slutet av matchen har lett till att han nu anmäls till det svenska hockeyförbundets diciplinnämnd.

SHL

”Hann inte reagera”

Det gäller även Frölundas Christoffer Persson, som cross-checkade Färjestads Milan Gulas i gårdagens match i den andra perioden.

– Det gick så fort alltihop. Jag hann inte reagera så mycket på det, säger Persson till SVT Sport och fortsätter.

– Det är en snabb sport vi håller på med. Jag har inte för avsikt att skada honom, vet inte om han böjer sig ner i situationen. Det är olyckligt, säger han.

”Respektlöst”

”Det Persson respektive Berglund gör innebär en stor skaderisk och är klassat som respektlöst”, skriver förbundet enligt SHL.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet