Berisha: ”Maradona håller på oss”

Uppdaterad
Publicerad

Motståndarna Argentina har Maradona på plats som moraliskt stöd inför bronsmatchen i U17-VM, men det oroar inte Valmir Berisha:

– Jag tror inte Maradona håller på Argentina. Jag tror han håller på oss, säger Berisha och garvar.

– Det är en fet stadion, bland de fetaste jag kommer att spela på, så jag ser fram emot matchen, säger Valmir Berisha, när han tillsammans med lagkamraterna i U17-landslaget fått känna på gräset i Mohammed Bin Zayed Arena i Abu Dhabi.

Valmir Berisha har med sina fyra mål på sex matcher i U17-VM tagit plats på den stora fotbollsscenen. Han platsar inte i Halmstad, men koll på kvalet till allsvenskan, det har han.

U17-VM

– 1-1 borta mot Sundsvall borta, viktigt mål av Baldvinsson. Det kommer att gynna oss hemma.

Siktar på allsvenskan

Målet för Valmir Berisha är att få göra debut i allsvenskan nästa år. Att han skulle ösa in mål i U17-VM var inget planerat.

– Det målet fanns bland mina kompisar! Att jag skulle göra klassmål och så hade jag inte räknat med, och inte heller att det skulle bli så många. Men fyra mål på sex matcher och mål mot laget,  jag tror vinner hela VM, Nigeria, det är klart att man får en kick av det.

Givetvis rycker proffsklubbar i talangen, men Valmir själv vill inget veta.

– Jag fokuserar på VM. Min agent har sagt att det är klubbar som hört av sig men jag vill inte veta vilka. Men debuten i Allsvenskan är jag riktigt sugen på, avslutar Valmir Berisha.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U17-VM

Mer i ämnet