Vacchi: Inte säkert att han blir av med titlarna

Uppdaterad
Publicerad

Eurosports cykelkommentator Roberto Vacchi är spänd på vilka bevis som Usada kan komma att presentera i Armstrong-fallet. Vacchi tror att det kan komma att dröja länge innan Armstrong fråntas sina titlar – om han ens gör det.

-Jag är inte helt säker på det, säger han till SVT.

Lance Armstrong har valt att inte bemöta de nya dopninganklagelserna – något som kan tolkas som ett erkännande. Roberto Vacchi ger sin syn på saken:

-Han vill inte bemöta Usadas anklagelser helt enkelt och menar Usada inte har befogenheter att stänga av honom. Att det är en häxjakt, säger Vacchi.

-Samtidigt har Usada sagt att de har bevis och jag ser verkligen fram emot att bevisen kommer fram. Det är nog många som är intresserade av hur de fått fram bevis som ingen annan fått fram.

-De menar att 38 av hans blodprover visar att han har dopat sig och det vill man ju gärna veta mer om, till exempel.

Hur säkert är det enligt dig att han faktiskt kommer bli av med sina titlar?

-Jag är inte helt säkert på det. Jag är inte ens helt säker på att USADA har befogenheter att göra det.

Vad tror du kommer hända nu?

-Jag tror att det här kommer att rulla på ganska länge. Är det så att det visas att han dopat sig är det många andra som kommer att åka dit. Vi får väl se under hösten vad stallkamraterna faktiskt har sagt i förhör.

Hur påverkar det cykelsporten i stort om Armstrong blir av med titlarna?

-Inget speciellt tror jag faktiskt. Lance Armstrong är ett avslutat kapitel som gnuggats och diskuterats till höger och vänster. Det blir inga stora förändringar, säger Vacchi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.