Neymar var vid gott mod när han mötte pressen efter förhöret under gårdagen i Rio de Janeiro. Foto: TT.

Efter våldtäktsanklagelsen: Neymar förhördes i två timmar

Publicerad

Paris SG:s superstjärna Neymar förhördes av polis i Rio de Janeiro i närmare två timmar under torsdagen. Detta efter att en kvinna anmält honom för våldtäkt på ett hotellrum i Paris den 15 maj.

Efter den påstådda våldtäkten har modellen Najila Trindade gett flera intervjuer med brasiliansk tv. En video som påstås visa paret på ett hotellrum har blivit viral på nätet. I den ser man hur Trindade omfamnar Neymar med kläder på i en säng. Plötsligt blir hon våldsam och börjar slå mot Neymar samtidigt som hon skriker på honom. Videons äkthet är inte bekräftad.

I ett uttalande säger representanter för stjärnan Neymar, som skadade sig en landskamp för Brasilien mot Qatar i onsdags och missar Copa America, att han helt och hållet tillbakavisar anklagelserna, och att det i stället rör sig om ett utpressningsförsök.

En del av förhören ska ha handlat om att Neymar släppt material på sina sociala medier utan Trindades tillåtelse, vilket kan vara ett intrång i hennes integritet.

Neymar mötte pressen på kryckor efter förhöret men ville inte gå in på vad han lämnat för uppgifter. Han har tidigare sagt att han fått vänskapliga meddelanden från Trindade efter den påstådda våldtäkten.

– Jag vill bara tacka för allt stöd jag fått, säger Neymar enligt AP.

Utredningar både i Rio de Janeiro och Sao Paulo

Neymar förväntas delta i fler förhör den närmaste tiden. Parallellt med förhören i Rio de Janeiro utreder polisen i Sao Paulo händelsen eftersom det var där anmälan gjordes.

– Vad som hände den dagen var ett möte mellan en kvinna och en man mellan fyra väggar. Jag hoppas att utredarna läser meddelandena mellan oss och ser vad som hände, säger brassen på en Instagram-video.

För tv-kanalen SBT berättar Trindade att hon och Neymar hade haft kontakt en tid innan han bjöd in hennes till Paris och att han betalade hennes resa och hotellrum.

I en tv-intervju får Trindade frågan om hon blivit misshandlad eller våldtagen. 

– Det var våldsamt och våldtäkt. Jag vill ha rättvisa. Jag är traumatiserad, jag vill att han ska betala för det han har gjort, säger hon.

Efter att saken blev offentlig i lördags ska Trindade ha fått ta emot hot.

– Hon tvingas äta medicin, har problem med att sova och är rädd, säger Trindades advokat.

Trindade förnekar starkt Neymarfamiljens uppgifter om att hon riggat en fälla.

– Jag skulle aldrig exponera mig på det viset för att försöka pressa fram pengar från Neymar. Det finns ingen logik i det tankesättet, det går inte ihop, säger Trindade i en av tv-intervjuerna.

Händelsen dominerar nyhetsutbudet i Brasilien och landslagets presskonferenser handlar nästan enbart om händelsen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer