Frida Wallberg på sin första presskonferens efter skadan i Åtvidaberg i fjol. Foto: TT Nyhetsbyrån

Wallberg tar en dag i taget

Uppdaterad
Publicerad

För ett drygt år sedan knockades Frida Wallberg så svårt i en titelmatch att hon fick hjärnblödning. Nu är hennes närmaste mål är CykelVasan men en comeback i boxningsringen är långt borta. 

Den 14 juni 2013 bars Frida Wallberg ut på bår från titelmatchen mot Diana Prazak från Australien i Stockholm. Hon hade fått hjärnblödning och vaknade två dagar efteråt. Sedan dess har det varit en lång kamp tillbaka till ett normalt liv. I vintras åkte hon Vasaloppet och nästa stora mål är CykelVasan i augusti. Men en comeback i boxningsringen är långt borta.                                      

– Jag kan inte tänka så långt fram. Jag måste ta en dag i taget annars strular det till sig i huvudet. Det viktigaste är att jag kommer så långt jag kan i min rehab. Cyklingen gör att det känns som att det går framåt, säger hon i en intervju med DN.                                                             

Frida Wallberg

Wallberg berättar att smällen har gett henne ångestattacker, samt påverkat koncentrationen och minnet.

– Jag går till affären ibland och har helt glömt vad jag skulle ha. Jag brukar plocka några saker för att inte folk ska undra. Så kommer jag hem och och kommer på att jag skulle göra lasagne. Jag har börjat med att skriva lappar nu.

Sjuåriga dottern Nellie har varit till stor hjälp under det senaste året.

– I början på sjukhuset var jag knäckt. Jag sket i allt, fick inte i mig någon mat. Då kom Nellie på besök. Hon sa att hon sett en stjärn falla och önskat att mamma skulle bli frisk. Då vände det. Jag måste överleva, tänkte jag. Jag måste ta hand om min dotter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frida Wallberg

Mer i ämnet