Wyclef Jean gästade studion. Under VM-finalen framför han årets VM-låt. Foto: SVT

Wyclef Jean gästade VM-studion

Uppdaterad
Publicerad

För åtta år sedan uppträdde han på avslutningsceremonin i Berlin. I år gör Wyclef Jean VM-comeback i Rio de Janeiro. Och i kväll gästade stjärnan SVT Sports VM-studio.

– Jag följer VM, och jag följer även fotboll när det inte är VM. Det blir spännande matcher i helgen, det kan gå hur som helst. Men Tyskland är ett väldigt bra lag, säger 44-åringen, som ska framföra den officiella VM-låten i samband med VM-avslutningen.

Wyclef Jean är mycket imponerad av USA:s framfart i årets turnering.

Fotbolls-VM 2014

– USA:s lag var jättebra. Ingen väntade sig att de skulle gå så långt, men de spelade med hjärtat. Om fyra år kan de verkligen göra avtryck... Målvakten har varit helt otrolig, jag tycker att de har gjort jättebra ifrån sig.

”Kan du säga fyrbackslinje?”

Under besöket i SVT:s studio blev det också prat om musik, kavajer och svenska språket.

– Kan du säga ”fyrbackslinje”? undrade André Pops när rapparen ville lära sig några ord på svenska.

Wyclef Jean avslöjade även att han älskar Sverige.

– Jag har varit mycket i Sverige, mitt nya album är inspelat där... Första gången jag var i Sverige var Avicii bara sex-sju år... Så jag hade faktiskt tänkt fråga hur får jag ett svenskt pass?

Svaret kom blixtsnabbt från Daniel Nannskog.

– André vet nog, han har mycket kontakter, haha.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet