Foto: Scanpix

Flera spännande spelare mot Slovakien

Uppdaterad
Publicerad

Det finns flera spelare som kan använda kvällens landskamp till en språngbräda till fortsatt A-landslagsspel – Erkan Zengin är en av dem.

– Vi har ju sett honom så lite. Får se om han har utvecklats från Hammarbytiden då han bara glimtade till då och då. Han har definitivt potentialen, säger SVT:s expert Markus Johannesson, som tycker att det blir spännande att Zengin – som vid 27 års ålder debuterar i A-landslaget.

Målvakten Kristoffer Nordfeldt gör sin första landskamp från start. Som väntat tar Ola Toivonen ledige Zlatan Ibrahimovics plats. Han bildar anfallspar med Tobias Hysén.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

– Kristoffer Nordfeldt har haft en bra utveckling i Heerenveen och kan mycket väl utmana Andreas Isaksson som för en undanskymd tillvaro i Turkiet, säger Johannesson, som även är nyfiken på att se Antonsson och Olsson som mittbackar.

– Det såg mer stabilt ut när de spelade tillsammans i andra havlek mot Irland.

Sveriges startelva: Kristoffer Nordfeldt – Behrang Safari, Mikael Antonsson, Jonas Olsson, Oscar Wendt – Samuel Holmén, Anders Svensson – Alexander Kacaniklic, Ola Toivonen, Erkan Zengin – Tobias Hysén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet