Zlatan avgjorde i Beckham-debut

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic avgjorde kvällens toppmatch hemma mot Marseille. I 91:a minuten spikade svensken slutresultatet 2-0 till serieledande Paris Saint-Germain, som ligger tre poäng före Lyon och åtta före Marseille.

David Beckham, som debuterade när han ersatte Javier Pastore i 76:e minuten, spelade ut bollen till Jeremy Menez. Denne spelade vidare bollen till Zlatan, som knäade in den över mållinjen. Efter målet hoppade Beckham upp i Zlatans famn.

Zlatan, som är uppe i imponerande 22 ligamål den här säsongen, gjorde ingen stormatch men var sedvanligt aktiv och viktig i PSG:s offensiva spel. Redan i andra minuten fann svensken Ezequiel Lavezzi, som i sin tur prickade stolpen. I slutet av första halvlek nickade Zlatan ner bollen till den pigge Lavezzi, som gick omkull i straffområdet, dock utan att få straff.

Franska Ligan 2012-2013

Beckham hann inte sätta någon större prägel på matchen men var som sagt inblandad i 2-0-målet. Med rutin, känsliga fötter och god blick för spelet kommer engelsmannen säkerligen att ha mycket att bidra med i Paris Saint-Germain under våren.

Tabelltrean Marseille var långt ifrån ofarligt efter PSG:s 1-0-mål, som var ett självmål. Det var i elfte minuten som backen Nicolas N'Koulou styrde in Lucas Mouras skott i eget mål. Marseille tvingades emellertid lämna huvudstaden och resa söderut tomhänt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan 2012-2013

Mer i ämnet