Foto: Zlatan bjuder in till fest. Foto: TT och Instagram. Montage: SVT

Zlatan bjuder in till fotbollsfest på Stortorget

Uppdaterad
Publicerad

Den 25:e november blir det fest i Malmö när Zlatan kommer tillbaka för Champions League-match. Och i sin app skriver stjärnan i dag att han bokat Stortorget – för att visa matchen på storbildsskärm.

”Jag har tidigare sagt att matchen kommer att höras över hela Malmö. Nu har jag också säkerställt att hela Malmö kommer att kunna se matchen. Jag har bokat Stortorget där matchen den 25.e november ska visas live. Alla är välkomna! Fler överraskningar väntar den dagen. Jag är på väg...” skriver Zlatan i sin app.

Champions League-mötet i Malmö mellan MFF och Zlatan Ibrahimovic PSG har fått Zlatanfebern i Malmö att nå nya höjder. Det är första gången Zlatan kommer hem för att spela tävlingsmatch mot sin gamla klubb.

Champions League

”Vi är så stolta över Zlatan”

– Visst är det häftigt! och vi är så stolta över Zlatan, säger fritidsdirektören Johan Hermansson till SVT Sport och bekräftar att det är Zlatan som står som ”eventarrangör”, vilket betyder att det är han som ska se till att utrustningen med storbilds-tv:n i första hand kommer på plats, men att även Malmö FF varit aktivt i kontakten med Malmö stad.

Torget används bland annat vid Malmö-festivalen och Hermansson tror att runt 10 000-12000 ryms.

– Det beror lite grand på hur tv:n placeras och hur poliserna vill ha utrymningsvägarna. Vi är väldigt glada för att han gör det här för alla fansens skull, säger Hermansson.

– Det har varit en otroligt stor efterfrågan på biljetter. Tack vare Zlatans initiativ har alla MFF:are möjlighet att se matchen tillsammans i Malmö, säger MFF:s vd Niclas Carlnén i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet