Foto: Scanpix

Zlatan: ”Fortfarande motiverad”

Uppdaterad
Publicerad

Trots fiaskot i Ukraina – Zlatan Ibrahimovic fortsätter i landslaget. -Absolut, allting känns bra. Inget känns tvärtom för att vi inte lyckades här.

Anders Svenssons, Olof Mellbergs och Christian Wilhelmssons framtid i landslaget är osäker. Men lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic har inga planer på att sluta i blågult.

Lagkaptenen levererade ett bestämt besked på presskonferense efter den stängda träningen på träningsanläggningen Kontja-Zaspa på söndagen.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

-Jag är fortfarande motiverad, vill mycket mer, ska göra mycket mer och vill fortsätta att köra på. Det här betyder ingenting. Jag blir förbannad, vill göra ännu mer och blir ännu mer motiverad. Det som har hänt är absolut inte positivt, men det ger den effekten att jag vill ännu mer.

Osäker tidigare

Så sent som i höstas lät det helt annorlunda. Då pratade Ibrahimovic öppet om att han inte brann lika mycket för fotbollen längre.

-Jag tror att det går i perioder. Ibland är man mätt, ibland mindre mätt, nu inte alls mätt. Man söker nya mål hela tiden, vill slå personliga rekord.

-Man vill bli ännu bättre, fortsätta utvecklas, bli ännu bättre än jag är och just nu känner jag mig hundraprocentig i mitt spel och så komplett har jag aldrig varit.

-Det är klart att jag ska fortsätta. Jag vet vad jag kan få ut av mig själv. Trivs att spela i landslaget och i klubblaget. Jag ska inte ska inte klaga.

Skiter i vilka som vinner

Zlatan hoppas att Svensson, Mellberg och ”Chippen” fortsätter i landslaget. -Men man måste känna sig motiverad, säger Zlatan, som inte bryr sig lika om vilket land som vinner EM.

-Helt ärligt, jag skiter i vilka som vinner den här turneringen, säger han.

Plan väntar

Tisdagens gruppavslutning mot Frankrike i Kiev blir slutpunkten på en lång säsong. Sedan väntar en efterlängtad semester.

Vad ska du göra i sommar?

-Bra fråga, äntligen. Inget är planerat. Tar det som det kommer. Hoppas vädret blir bra där hemma. Blir inte vädret bra har vi ett flyg som väntar och så flyger vi i väg någonstans. Men jag hoppas vädret blir bra. Då stannar vi hemma i Sverige där vi trivs jättebra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

Mer i ämnet