Zlatan och Juve briljerade mot Empoli

På mindre än tio tidiga minuter hade Juventus avgjort mot normalt så hemmastarka Empoli. Och det var Zlatan Ibrahimovic som med en lätt vrickning dyrkade upp Empolis försvar.

Hans delikatess med högerfoten öppnade för David Trezeguet som snyggt sköt in 1-0 vid ena stolproten i tionde minuten. Fyra minuter senare slet sig nyförvärvet Patrick Vieira loss och nickade in 2-0, mittfältjättens första mål i Juventus sedan flytten från Arsenal.

Ibrahimovic spelade fram till ytterligare ett mål. Mauro Camoranesi hade dock en hel del tur när hans skott tog på en försvarares ben och gick i en båge över en maktlös Gianluca Berti i Empolis mål. Snyggt framspelad av Pavel Nedved gjorde David Trezeguet sitt andra mål i andra halvlek fram till 4-0. Med två segrar och 5-0 i målskillnad har Juventus tagit ett tidigt kommando i serie A.

Två andra lag har också full pott, Livorno som bortabesegrade Treviso med 1-0 och Udinese som bortaslog Roma med 1-0. Empoli ligger sista och har sällskap i botten av tre andra nollpoängare, Treviso, Reggina och Cagliari.