Zoran Lukic tar över Qviding

Uppdaterad
Publicerad

Qviding sparkar sin nuvarande tränare Örjan Glans. In kommer i stället den gamle guldtränaren Zoran Lukic.

-Jag gillar utmaningar och det här passade mig perfekt, säger han till TT.

Nykomlingen Qviding har inte alls lyckats i superettan under våren. Göteborgslaget har bara skrapat ihop tre poäng, inte en enda seger, på nio matcher. Därför sparkar man Örjan Glans, som förde upp klubben till superettan, och ersätter honom med Zoran Lukic, som i maj fick sparken av allsvenska Örgryte.

-Resultaten har gjort att vi gör den här förändringen. Hade vi inte känt att vi hade något i superettan att göra hade vi suttit lugnt i båten. Men vi har ett spel som är tillräckligt bra och nu väljer vi att ta in en ny tränare i stället för att värva spelare. Det var primärt ett beslut från styrelsen, men även från spelarhåll ville man få till en förändring, säger Joacim Nordh, ordförande i Qviding.

Att det skulle bli den förre guldtränaren för Djurgården, Zoran Lukic, var ett långskott.

-Vi tänkte att han kan ju inte mer än att lägga på, men det gjorde han ju inte.

Första kontakten togs för två veckor sedan och klockan elva på förmiddagen under måndagen kom man överens.

-Det kom lite spontant. Jag har varit i Österrike några vändor, men det blev inget konkret. När Qviding ringde visste jag inte så mycket om klubben. Men min ambition är att utvecklas som tränare och det tror jag att jag kommer göra i Qviding, säger Lukic och fortsätter:

-Jag vill testa på olika nivåer. Jag har varit i den största klubben i Sverige (Djurgården), en med ekonomiska problem (Örgryte) och nu kommer jag till en liten klubb med ambitioner och stort mod.

Målsättningen är tydlig – Qviding ska hänga kvar i superettan.

-Tittar man på mina tidigare uppdrag så finns det ingen anledning att tvivla på att vi ska lyckas.

Zoran Lukic kontrakt sträcker sig november ut och redan under tisdagen leder Zoran Lukic sin första träning för Qviding på lilla Torpavallen.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.