Frida Westman. Foto: Bildbyrån

Frida Westman missar återstarten i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Backhopparen Frida Westman missar återstarten i världscupen.

En person i hennes närhet har testat positivt för covid-19 och hon avstår därför resan.

– Man får ju bara utnyttja det till att träna ännu mer, säger Frida Westman till SVT Sport.

20-åriga Frida Westman fick en OS-biljett innan jul. Hon blir därmed den första svenska kvinnliga backhopparen att tävla i de olympiska spelen.

Men efter att en person i närhet till Westman testat positivt för covid-19 får planerna styras om inför mästerskapet. I stället för att tävla i återstarten av världscupen i Ljubno, Slovenien kommer hon träna på hemmaplan.

– Det är klart att jag hade velat åka dit, men man får ju bara utnyttja det till att träna ännu mer. Man måste se det från det positiva, att jag får mer träning och får träna på ännu mer detaljer. Så jag försöker se det som en positiv sak för mig, säger hon till SVT Sport. 

20-åringen från Örnsköldsvik gjorde debut i världscupen den här säsongen och har bland annat tagit en 13:e plats i Lillehammer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.