Tandvärk stoppar den norska stjärnan Marius Lindvik. Foto: TT

Tandvärk stoppar norska stjärnan i backhopparveckan

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Marius Lindvik som var trea i den inledande tävlingen i Oberstdorf i den tysk-österrikiska backhopparveckan hoppar av tävlingen på grund av akut tandvärk som gjort att han tvingats söka sjukhusvård.

Lindvik hoppade av dagens kval till den klassiska nyårsdagshoppningen i Garmisch-Partenkirchen efter allt för smärtsam tandvärk. Lindvik vann tävlingen i Garmisch förra året.

– Han har en sådan fruktansvärd tandvärk att han var tvungen att åka till sjukhus. Han och landslagstränaren Alexander Stöckl är på väg till Innsbruck nu, säger landslagschefen Clas Brede Bråthen till NRK.

Efter den första tävlingen i Oberstdorf i tisdags var Lindvik trea efter vinnande tysken Karl Geiger och polacken Kamil Stoch.

”Tufft besked för Norge”

– Tufft besked för Norge. Det var definitivt en av favoriterna för både nyårsdagen i Garmisch och backhopparveckan totalt som försvann. Det är en av hans favoritbackar, det visade han ifjol med segern och backrekordet, säger SVT Sports backhoppningsexpert Anders Daun.

Nu tar den norske landslagskollegan, världscupledande Halvor Egner Granerud över tredjeplatsen. Granerud hoppade 143 meter i dagens kval, en halvmeter från backrekordet.

Nyårsdagstävlingen sänds i SVT1 klockan 14.00 och kommenteras av Peter Jonsson och Anders Daun.

KLIPP: Kvinnliga backhoppare riktar kritik mot Fis (15 december 2020)

Tysk-österrikiska backhopparveckan:

28/12: Oberstdorf

1/1: Garmisch-Partenkirchen

3/1: Innsbruck

6/1: Bischofshofen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.