Kento Momota gör comeback – nio månader efter svåra kraschen

Uppdaterad
Publicerad

Nio månader efter bilolyckan där badmintonstjärnan Kento Momota skadades allvarligt meddelar han att det är nu dags att återvända till spel.

– Jag är nervös men jag ser verkligen fram emot det, säger Momota enligt TT.

Det var i januari som Kento Momota skadades allvarligt i en bilkrasch på väg till flygplatsen utanför Kuala Lumpur efter att han vunnit Malaysia Masters.

Föraren avled i kraschen och världsettan bröt näsan, fick skärsår i ansiktet och en ögonskada.

Nu meddelar världsettan i badminton att han ska börja spela matcher igen. Senare i december kommer han att tävla i ett nationellt mästerskap i Japan. Därefter väntar Thailand Open i januari.

– Jag är nervös men jag ser verkligen fram emot det. Jag ser mycket fram emot att spela mot världstoppen igen efter så lång tid, säger Momota.

”Svårt att veta vad som funkar”

I februari genomgick Kento Momota en operation för ögonskadan och han berättar att han nästan gav upp hoppet om att göra en comeback. Men nu satsar Momota, som kammade hem elva titlar förra året, mot hemma-OS 2021.

– Jag har inte spelat matcher på länge så det är svårt att veta vad som funkar och vad jag behöver jobba mer på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.