AIK:s Alan Dzhusoev (mitten) jublar med Sebastian Ytterell (tv) och Alexander Kim (th) efter sitt 4-0-mål i går. Foto: TT

AIK kan tappa viktiga spelare i en flyttad final

Uppdaterad
Publicerad

AIK kan tappa de viktiga ryska spelarna Alan Dzhusoev och Alexander Kim i en flyttad SM-final. Detta eftersom spelarnas uppehållstillstånd från Migrationsverket går ut den 31 mars.

Under gårdagens femte och avgörande semifinal mot Edsbyn (vinst 4-0) visade inte minst Dzhusoev hur viktig han är genom att göra tre av målen och passa fram till det fjärde.

Det är bekymrat i AIK som är redo att spela finalen på lördag, vilket inte kommer att ske på grund av den covidkris som råder i både Sandviken och Villa Lidköping. Förbundet tittar på påskafton 3 april som en möjlig finaldag.

Måste få besked från bandyförbundet

– Vi måste titta på det tillsammans med Migrationsverket och vi hoppas hinna med det i tid eftersom vi fortfarande inte vet när finalen kommer att spelas. Men vi måste få besked från bandyförbundet först, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta till Radiosporten. 

Uppehållstillståndet gäller till den 31 mars och AIK vill ha en final innan dess.

– Absolut är det så, säger Galotta.

ARKIV: AIK klart för SM-final (22 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.