Stina Ysing med pokalen. Foto: Bildbyrån.

Kareby återigen bäst i Sverige

Kareby IS försvarade sitt SM–guld i bandy. Med gediget försvarsspel och drömmål framåt vann de mot AIK.

Bandyns två dominanter AIK och Kareby gjorde upp i SM–final för tredje året i rad – och för andra året i rad vann Kareby med siffrorna 3-1.

Från start var det en jämn final där många individuella åkningar gav hörnor för båda lagen. Hörnorna var oftare än inte farliga, men gav inga mål. I stället var det ett frislag som gav utdelning. En fin variant från Kareby ledde till att Sara Bergvall kunde göra 1–0 på retur. Då hade det bara gått tre minuter av matchen.

– Det är det bästa man kan vara med om att göra mål så tidigt, men hur bra det kommer kännas beror på hur det går i resten av matchen, sa målskytt Bergvall i halvtid.

– Vi är på gång att nå till det spelet vi vill ha, men vi måste ligga lite närmre dem samt få till vår sista pass, sa AIK:s lagkapten Frida Erlandsson.

Drömmål gav Kareby guldläge

AIK–spelarna låg lite för nära i början på andra halvlek: Först drog man på sig en utvisning, ögonblicket efter drog man på sig en straff. En straff som Linnéa Gunnarsson dundrade upp i nättaket. Detta följdes upp med matchens prestation när norskan Charlotte Selbekk snodde åt sig bollen på offensiv planhalva, en fin brytning, och efter det skrinnade igenom AIKs försvar för att avsluta med att vänta ut målvakten och lätt lobba upp bollen i nättaket, 3–0 till Kareby från Kungälvs kommun.

AIK kunde reducera när man äntligen fick utdelning på hörna. En tilltrasslad situation ledde till ett turligt, men välförtjänt, mål på lagets trettonde hörna. AIK hade ett bortdömt mål i matchens sista minut, strax innan var man tvingade att dra på sig ett matchstraff då en Karebyspelare drogs ned i friläge.

– Vi kommer inte upp i normal nivå men vad gör det när vi vinner, sa Charlotte Selbekk innan hon fortsatte fira med sina lagkamrater.