Så sent som förra året spelade AIK:s bandydamer SM-final mot Villa/Lidköping. Foto: TT

AIK:s bandydamer flyttas ner från elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Marken gungade under AIK:s bandydamer i höstas men laget kunde spela hem en tredjeplats i elitserien. Nu klarar man inte av verksamheten längre och flyttas ner från elitserien av ekonomiska skäl. Så sent som förra året spelade man SM-final.

– Vi har visat stort tålamod och måste nu agera i frågan inför kommande säsong, säger Michael Hillström, ordförande i bandyförbundets tävlingskommitté enligt Bandyförbundet.

När herrlaget i AIK lades ner i höstas tittade det svenska bandyförbundet på damverksamheten och har löpande efterfrågat uppgifter från föreningen för att kunna fastställa statusen för kommande säsong.

Hammarby har erbjudits platsen

”Den information som efterfrågats har inte inkommit till Svenska Bandyförbundet”, skriver förbundet i ett uttalande på sin hemsida. Förbundet skriver att AIK:s bandyförening har skulder, förfallna skatter och avgifter som inte betalats och att damlaget som högst kan spelas i damallsvenskan nästa säsong.

Den lediga platsen i elitserien dam har nu erbjudits till Hammarby som ännu inte lämnat besked.

AIK:s damer är det mest framgångsrika laget i Sverige med 15 SM-guld och tio silver.

ARKIV: AIK Bandy stoppar verksamheten – begär konkurs i dag (2 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK Bandy lägger ner all verksamhet. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.