AIK:s värvningschock – sju stjärnor klara

Uppdaterad
Publicerad

AIK storsatsar inför kommande säsong.

Sju av svensk bandys allra största ansluter till laget som dessutom flyttar in i en helt ny hall.

Bland annat återvänder Daniel Andersson samtidigt som Johan Esplund, Erik Pettersson och Linus Pettersson blivit klara för Stockholmsklubben.

AIK presenterar sju nyförvärv som ritar om kartan i bandy-Sverige.

Villa Lidköpings mittfältare Johan Esplund har varit på väg till AIK en längre tid och nu är övergången presenterad. Den 37-årige mittfältaren utsågs i fjol till årets man i svensk bandy och var en bidragande orsak till att Villa Lidköping tog sitt första SM-guld.

– AIK är bra för bandyn för att sprida och göra sporten större, och det vill jag vara med på, säger Esplund till AIK:s hemsida.

Erik Pettersson nobbar Sandviken

Dessutom förstärker AIK sin trupp med anfallaren Erik Pettersson som flyttar hem till Sverige från ryska Neftjanik. Men inte till sin gamla klubb Sandviken utan till Stockholm.

– Jag kände väl tidigt under säsongen att jag ville flytta hem. AIK tog kontakten, och framförde idéer som jag kände var väldigt intressanta, säger Erik Pettersson till Bandypuls.

Klart med ny försvarsgeneral

Det tredje nya namnet är Linus Pettersson, liberon från Sandviken, som har tre SM- och två VM-guld på meritlistan. 32-åringen blir ny försvarsgeneral i AIK.

AIK gör en storsatsning på att etablera sig i toppen av elitserien efter att ha nått kvartsfinalen i SM-slutspelet i år. Nu är det även klart att klubben flyttar sina matcher från Bergshamra IP i Solna till den nya inomhusarenan med plats för 2 000 åskådare som byggts i Gubbängen i södra Stockholm

Fjärde nyförvärvet blev målvakten Viktor Birgersson. Burväktaren ansluter till AIK från Åby/Tjureda.

Även William Arvidsson, som så sent som bara för några veckor sedan spelade SM-final med Villa Lidköping, har skrivit på för klubben.

Det har även den 26-årige Tobias Nyberg gjort som ansluter från Vetlanda.

Men sist av allt så presenterades den stora överraskningen Daniel Andersson som återvänder till bandy.

Under den senaste säsongen satt Andersson i Villas sportråd men nu återupptar han karriären.

”Jag kommer förbereda mig väl och detta är någonting jag verkligen ser fram emot. Jag känner mig väldigt triggad att bli minst lika bra som jag tidigare har varit.”, säger Andersson på AIK:s hemsida.

MER BANDY: Hattrick gav SM-guld (21 mars):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.