• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Erik Pettersson, född 22 juli 1995, spelar alltid i nummer 95. Här från årets VM. Foto: TT.

Sverige föll ihop som ett korthus mot Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tappade 2-1 till 2-6 i andra havlek mot Ryssland i ”finalen” av fyrnationsturneringen i Åby. Ett solomål av Erik Pettersson var matchens behållning.

Pettersson bjöd på ett fantastiskt kvitteringsmål till 1-1 i den 18:e minuten. Han tog sig fram på högersidan och avancerade inåt, kraftigt uppvaktad, men han tog sig igenom den ryska muren och sprätte upp bollen i det bortre vänstra krysset, ett mål helt på egen hand. Neftyanik-proffset, känd för sin tid i Sandviken, hade uppvisning med sina seriekamrater i ryska ligan på första parkett.  

– Det kanske blev för många måls marginal, men vi chansade lite på slutet för att försöka komma ikapp. Över 90 minuter gör vi ändå en bra match, säger förbundskaptenen Micke Carlsson till svenskbandy.se.

Tappade matchen på 1,5 minuter

Sverige hade grepp om matchen och ledde med 2-1 men på 1,5 minuter vände Ryssland, som liksom Sverige testar en del nytt i turneringen, till 2-3. Det var början till ett stort ras där de svenska spelarna inte förmådde hota.

Tio minuter från slutet gjorde Nikita Ivanov 2-4 efter ett skott från snäv vinkel från höger. Det sänkte Sverige. Tre minuter senare kom Maksim Ishkeldin i en andravåg och stötte in 2-5. Snabbe Almaz Mirgazov fintade bort ett par spelare och placerade in 2-6 i slutminuten, det rann iväg på slutet.

Turneringen avslutas under söndagen med Norge-Ryssland och Sverige-Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.