Västerås Robin Andersson uppvaktas tufft. Foto: Bildbyrån

Västerås tappade 6-2 till 6-6 – sänkte AIK i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Västerås tappade 6-2 till 6-6 och såg ut att vara på väg ut ur kvartsfinalspelet mot AIK. I förlängningen såg dock Jesper Jonsson till att sätta 7-6 för VSK och få till en avgörande match i Stockholm på torsdag. 

– Jag fick en bra passning och spelade ut till Robin Andersson som spelade tillbaka, den skulle jag göra mål på, säger Jonsson till Aftonbladet efter att ha rakat in bollen från en position nära mål i den femte förlängningsminuten.

I den sista ordinarie matchminuten kom Jonsson fri men Andreas Bergwall flaxade ut med vänsternäven och tippade ut bollen till hörna. Det var inte enda läget för tvåmålsskytten.

– Jag hade chansen att avgöra med att sätta 7-3 och fick revansch med att sätta den i sudden, säger Jonsson nöjd med att det till slut studsade rätt. AIK var ytterst nära att få med sig segern.

AIK saknade två av stjärnorna

VSK blev passivt när man ledde med 6-2 mot AIK som saknade stjärnorna Daniel Andersson och avstängde Alan Dzhuoev. Av och till under slutspelet har AIK saknat nyckelspelare. 

– Det handlar om momentum och vi blev långsammare i planen och de fick tryck på oss men det är starkt att komma tillbaka och vinna. Vi har vunnit två och ska nu vinna tre. Vi ska till semi, lovar Jonsson, vars VSK vunnit bägge hemmamatcherna i sudden men förlorat klart på bortaplan.

Edsbyn tvingade också fram en femte match

Svenska mästaren Edsbyn tvingade fram en avgörande match på hemmaplan genom att vinna måstematchen i Vänersborg med 6-2. Kvartsfinalserien står 2-2 efter att ”Byn” hämtat upp ett 0-2-underläge.

Vid 2-4 med nio minuter kvar missade Emil Viklund en straff som hade kunnat ge Vänersborg 3-4.

– Vi vinner välförtjänt. Vi har steppat upp oss från första matchen. Den första var riktigt dålig sedan har vi spelat bättre och bättre. Vi har förbättrat försvarsspelet, vilket vi diskuterade länge efter första matchen där vi släppte in åtta mål. Vi har en bra känsla nu, säger Joakim Svensk.

Segrarna från de här kvartsfinalerna möts i semifinalen som inleds på söndag.

I den andra semifinalen är det redan klart att Villa Lidköping, som har Christoffer Edlund skadad, och Sandviken möts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.