Villa Lidköping vann toppmötet – efter Härndahls drömmål

Toppmöte i elitserien.

Då fick serieledaren Villa Lidköping revansch när man besegrade AIK med 7-5.

I segern stod Alexander Härndahl för matchens delikatess när han slog till med ett drömmål i slutet av första halvlek.

AIK tog sin första seger någonsin mot Villa Lidköping när lagen möttes i fredags.

När lagen drabbade samman igen under onsdagskvällen fick serieledaren Villa Lidköping sin revansch.

Efter en målrik inledning hade hemmalaget ledningen med 4-2 inför slutet av den andra halvleken.

Då, precis innan halvtidsvilan, bjöd Alexander Härndahl på matchens delikatess. Mittfältaren fick tag på bollen egen planhalva och gav sig sedan av ensam mot sex AIK-försvarare. Härndahl lirkade sig förbi fyra av dem innan han avslutade läckert upp i nättaket till 5-2.

AIK skapade nerv i matchen

Första 20 minuterna av andra halvlek blev mållösa. Sedan small det till åt båda hållen och AIK lyckades skapa nerv i matchen.

AIK:s William Arvidsson skickade in 7-5 med dryga fem minuter kvar av matchen. Men trots flera fina chanser att komma ännu närmare, kunde Villa Lidköping hålla undan och vinna.

Hemmalaget befäster därmed serieledningen i Elitserien. AIK återfinns på tredje plats.