Villa vände och vann toppmötet efter lagkaptenens volleyträff

Edsbyn hade läge att dryga ut sin serieledning.

Men Villa/Lidköping gjorde fyra raka mål efter paus och vann seriefinalen med 4-1.

Matchavgörande blev lagkaptenen Martin Karlssons läckra volleyträff som betydde 3-1.

Edsbyn 43 poäng. Villa/Lidköping 41 poäng.

Så var förutsättningarna inför seriefinalen i Hälsingland.

Och hemmalaget hade länge greppet om att befästa sin serieledning med en 1-0-ledning i 50 minuter, efter Oscar Wikblads tidiga ledningsmål.

Men regerande svenska mästarna Villa malde på och höjde sitt spel i den andra halvleken.

Karlssons volleyträff avgjorde

Det gav utdelning, fem minuter på andra halvlek kvitterade Joel Broberg, framspelad av Johan Löfstedt.

Och knappt fem minuter senare höll sig Löfstedt framme igen, den här gången som målskytt på hörna till 2-1 med ett isskott som slank in under benskydden på Edsbynmålvakten Henrik Karlström.

Sedan kom det den matchavgörande sekvensen i den 72:a minuten när Villas lagkapen Martin Karlsson prickade in 3-1 på volley.

Edsbyn kunde inte hämta sig från Villas starka forcering, och matchen avgjordes definitivt när skyttekungen Christoffer Edlund sköt 4-1 med sitt 60:e mål för säsongen.

Ett styrkebesked av Villa, som i och med segern också tog över serieledningen.

– Vi gjord en fruktansvärt bra andra halvlek. Andra halvlek är totalkontroll från vår sida, säger Villas Johan Löfstedt till Sportbladet Play.