Löfstedt hjälte när Villa Lidköping avgjorde sent

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping tappade en tvåmålsledning borta mot Broberg/Söderhamn.

Men med mindre än fem minuter kvar ryckte man upp sig en sista gång då Johan Löfstedt satte det matchvinnande 3-2-målet.

– Det var en tung match att spela men jäkligt skönt med två poäng här uppe, säger Löfstedt till SVT Sport.

Flera matcher i bandyligan har skjutits upp på grund av coronasmitta i flera lag. Men måndagskvällen bjöd på en match, den mellan Broberg/Söderhamn och Villa Lidköping.

Ligafyran Villa Lidköping slog till med två mål i den första halvleken.

Johan Löfstedt gav gästerna ledningen innan Martin Johansson satte dit 2-0 efter en hörna. Broberg/Söderhamn fick ett gyllene läge att reducera på straff, men Martin Söderberg lyckades inte överlista målvakten.

Men reduceringen skulle komma i den andra halvleken. Med drygt tio minuter kvar gled Daniel Burvall Jonsson igenom Villa-försvaret innan han sköt dit 1-2. Och det tog inte slut där. Tre minuter senare kom 2-2 målet genom Fritiof Hagberg.

Avgörandet

Precis när hemmalaget fått matchen dit de ville kom kallduschen då Villa återigen tog ledningen. Johan Löfstedt med sitt andra i matchen vilket också blev det sista målet för kvällen.

– Det var en tuff match. Vi har inte spelat på ett tag, en del har inte spelat sedan den 22 december och jag sedan den 26 december så det kändes där ute. Det var ganska tunga ben och en tung match att spela men jäkligt skönt med två poäng här uppe, säger matchvinnaren Johan Löfstedt till SVT Sport.

Bortaseger för Villa Lidköping med 3-2.

KLIPP: ”Kan det här bli årets mål?” (8 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.