Heinonen hattrickskytt i Edsbyns storseger

Seriesuveränen Edsbyn tog en bekväm seger i Elitserien i bandy under onsdagskvällen.

Broberg besegrades med hela 7–1.

Jimi Heinonen stod för ett hattrick när Edsbyn höll ifrån i tabelltoppen.

På förhand ett toppmöte mellan tabelltrean Broberg/Söderhamn och tabellettan Edsbyn. Men på plan var det aldrig något snack. Gästerna vann med 7–1.

Edsbyn tog ledningen i den sjätte minuten efter en rejäl slalomåkning av Jimi Heinonen. Han dribblade förbi sex försvarare innan han rundade målvakten och satte 1–0. Bara minuter senare skickade Jonas Edling iväg en projektil upp i nättaket och 2–0 var ett faktum.

I den tolfte minuten gjorde Oscar Wikblad 3–0. Det innebar att Edsbyn hade gjort tre mål på bara sex minuter och kunde promenera hem med segern. Jimi Heinonen gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte 4–0 i den 28:e minuten. Heionen fullbordade sitt hattrick i den andra halvleken.

MER BANDY: Västerås har hittat formen – tog fjärde raka segern (2 januari 2022)