Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Västerås kramas efter ett mål. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Västerås och Broberg bjöd på målfest

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Västerås och Broberg blev smått galen. Lagen öste in mål på varandra och när alla strutar var räknade så visade sig att det blivit 8-8 (3-5). Brobergs kvitteringsboll kom efter 91.33.

– Som det såg ut i andra får vi väl vara nöjd med en pinne, sa Brobergs Erik Jonsson till Sportbladet.

Västerås och Broberg bjöd på en svängig och målrik match där hemmalaget tog ledningen två gånger om men där Broberg kvitterade bägge gångerna och lagen växlade mål och i paus hade Broberg ryckt åt sig en 5-3-ledning. En kvart in i andra halvek hade det svängt över till VSK som gick upp till 6-5.

Västerås utökade till 7-5, men det Broberg kom igen än en gång. 7-7 när det återstod 20 minuter, som till slut blev 8-8. Och det var Jaakko Hyvönen som blev poängräddare för Broberg på övertid.

Tätt och målsnålt

Två täta försvar och en aning ineffektivitet gjorde att första halvlek blev målsnål. Men lagen saknade inte chanser. Simon Jansson i Edsbyn skapade en hel del oro i Hammarbyförsvaret. Den allra bästa chansen hade Edsbyns Jesper Öhrlund som fick bollen frispelad av Hammarby rutinerade ryss Pavel Bulatov. Öhrlund gjorde inget misstag. 1-0 som stod sig halvleken ut.

Passning blev mål

Matchen fortsatte med två täta försvar i andra halvlek. Och som i första blev det ytterligare ett märkligt mål. Daniel Mossberg sköt en djupledspassning som passerade samtliga spelare och in i mål.

Matchen forsatte att bölja fram och tillbaka och fem minuter efter Hammarbys kvittering gjorde Ted Hedell 2-1 helt frispelad.

Bajen fick ett gyllene tillfälle till kvittering i 64:e minuten då Christoffer Fagerström sköt en straff som dock gick över. Bara en dryg minut senare dribblade sig Simon Jansson igenom hela Hammarbyförsvaret och gjorde 3-1 till Edsbyn.

Edsbyn utökade senare ledningen till 6-1 genom tre mål de sista sju minuterna.

KLIPP: Ordförande i Västerås SK bandy om ekonomiska krisläget: ”Handlar om att rädda en hel idrottsförening” (11 november 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gisela Stockhaus, ordförande för Västerås SK bandy, om det kritiska läget: ”Just nu handlar det  om att rädda vår förening, inte om elitlicens för herrarna”. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Bandy, elitserien

Visa

Västerås-Broberg 8-8 (3-5)

Mål, Västerås: Daniel Johansson 3, Jesper Hermansson 2, Robin Andersson, Oscar Gröhn, Emil Juhlen Broberg: Martiin Söderberg 3, Jaakko Hyvönen, Jonas Nygren, Fritiof Hagberg, Jesper Thyren, Jaakko Hyvönen

Edsbyn-Hammarby 5-1 (1-0)

Mål, Edsbyn: Simon Jansson 2, Ted Hedell, Jesper Öhrlund, Oskar Wikblad, självmål Hammarby: Daniel Mossberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer