Karin Torneklint, Bandyförbundets sportchef: ”Väldigt tråkigt” Foto: Bildbyrån

Bandy-VM 2024 ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Bandy-VM för både damer och herrar ställs in nästa år.

Det skriver Norges bandyförbund på sin hemsida.

– Väldigt tråkigt, men vi har haft det på känn, säger Karin Torneklint, Bandyförbundets sportchef, till SVT Sport.

Anledningen till att mästerskapet ställs in ska vara att det funnits problem med att hitta arrangörsland. 

– Tidigare i år erbjöd vi oss att arrangera mästerskapen, men sedan drog processen ut på tiden så mycket att vi var tvungna att hoppa av. Vi kan inte arrangera något med så kort varsel, säger Karin Torneklint och lägger sedan till:

– I framtiden hoppas vi att Internationella Bandyförbundet tar beslut flera år i förväg så att arrangörerna får tid att förbereda sig. Vi vill gärna arrangera mästerskap framöver.

Enligt Aftonbladet visade både USA och Kazakstan intresse för att arrangera mästerskapet men båda har hoppat av.

Sverige ovetandes

Norska bandyförbundet meddelade nyheten för fem dagar sedan men inte förrän i dag nådde nyheten det svenska landslaget och förbundskapten Mattias Sjöholm.

– Det visste jag inte, så jag kan inte kommentera det så mycket. Vi ska ha ett möte här i närtid, då kanske jag får reda på mer. Om det stämmer så är det självklart väldigt tråkigt, säger Mattias Sjöholm till Bandypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.