Tidigare Edsbynspelaren Tuomas Määttää har förlängt med ryska klubben SKA Neftyanik. Foto: Bildbyrån

Bandystjärnan förlänger med ryska klubben – trots kriget i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Edsbynfansen har samlat in en stor summa pengar för att få hem guldhjälten Tuomas Määttä.

Men det blir inget av återkomsten – då han nu har förlängt med ryska klubben SKA Neftyanik.

– Jag är väldigt nöjd, säger tränaren Misja Pasjkin till klubbens hemsida.

Tuomas Määttä spelade i Edsbyn mellan 2016 och 2020 och blev snabbt en populär spelare. Han var högst bidragande i att Edsbyn vann tre guld under hans år i Hälsingeklubben.

Med Rysslands invasion av Ukraina har vidare spel i Neftyanik varit osäker för mittfältaren. Enligt uppgifter till Bandypuls under våren ska en sponsor varit redo att stå för kostnaden för att få hem stjärnan och dessutom har fansen gjort sitt genom att samla in pengar för att hjälpa till – om en övergång skulle bli av.

Under våren blev det också en diskussion när Määttä deltog i en aktion där spelarna inför matchen mellan Neftyanik och CSKA Moskva formerade sig i en Z-formation, som ett stöd för Rysslands invasion av Ukraina. Määttä bad om ursäkt och menade att han inte var medveten om formationens innebörd vid tillfället.

– Jag är väldigt nöjd att Tuomas har anslutit till laget, säger tränaren Pasjkin till hemsidan.

KLIPP: Edsbyn tog SM-guld efter stort drama mot Villa Lidköping (19 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.