Daniel Mossberg har spelat sin sista match för AIK. Foto: Bildbyrån

Ikonen Mossberg fortsätter karriären i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre säsonger på vift är ikonen Daniel Mossberg tillbaka i moderklubben Sandvikens AIK.

– Jag blev både förvånad och glad när Saik ringde, säger 41-åringen som gjort 16 säsonger i Sandviken.

De tre senaste säsongerna har mittfältaren varit i Bollnäs, Hammarby och AIK. Innan dess var han ett par svängar i Ryssland men då alltid återvänt till Sandviken som inte hade råd att behålla honom när ekonomin kraschade 2019.

– Jag trodde inte att jag skulle komma hem igen. Saik valde att inte förlänga mitt kontrakt då, det blev aldrig ens någon diskussion, så då gick jag vidare, säger han till Aftonbladet.

Efter att AIK vunnit över Sandviken med 9-4 i Göransson Arena i början av februari tog Saik-profilen Stefan ”Dino” Söderholm den första kontakten.

– Dino ringde och ville ha hem mig. ”Vad kul, då kör vi väl?!” sa jag.

Mossberg har spelat med flera i Sandviken och det har tillkommit en ny generation han nu får bekanta sig med.

– Jag är oerhört sugen och taggad på att få komma hem. Jag känner en oerhörd hunger över att få spela med SAIK igen speciellt med dom yngre och även dom äldre i laget. Det känns bara roligt, säger Mossberg till Saiks hemsida.

KLIPP: Edsbyn tog SM-guld (19/3)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.