Vill jublar efter ännu ett mål. Foto: Bildbyrån

Villa klarar sig bra utan hemmahall

Melodifestivalen stoppar inte storfavoriten Villa Lidköping i bandyslutspelet. Laget som blivit av med sin hemmahall under Melodifestivalhelgen vann med 5–1 i andra kvartsfinalen mot Motala. Edsbyn vann samtidigt med 4–1 borta mot Bollnäs.

Då Melodifestivalcikusen intagit Villas hemmahall i Lidköping har laget tränat och spelat utomhus i kvartsfinalspelet. Men även om torsdagens träning regnade bort i Lidköping kunde laget ganska enkelt vinna även kvartsfinal två borta i Motala.

Efter att Villa vunnit den första kvartsfinalen mot IFK Motala med hela 13–2 blev det betydligt jämnare i Motala. Men matchbilden var den väntade. Storfavoriten Villa höll i bollen, och Motala försökte kontra. 3–1 till gästerna Villa i paus var ett resultat som båda lagen var hyggligt nöjda med.

Men i den andra halvleken kontrollerade Villa matchen säkert och kunde göra ytterligare två mål till säkra 5–1.

Tätt Hälsingederby

Edsbyn vann första kvartsfinalmötet och Hälsingederbyt på hemmaplan med 5–1.

Men rivalmöte nummer två på Sävstaås i Bollnäs blev tuffare och jämnare. Och till att börja med var det defensiven som var i fokus.

Matteus Liiw klippte in 0–1 på en studsande boll efter en kvart och gamla skyttekungen Patrik Nilsson sköt högt i krysset till 1–1 efter 26 minuter.

Biollnäs hade två riktigt bra chanser i början på andra halvlek, bland annat ett skott i stolpen, innan Edsbyn gjorde viktiga 1–2 genom Mattias Hermansson på hörna.

Och när Bollnäs satsade desperat framåt kontrade Edsbyn in två mål på slutet till seger med 4–1, och 2–0 i matcher.