Lyckominut avgjorde för Edsbyn i första kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Edsbyn slog Bollnäs i den första kvartsfinalen. En lyckominut i andra halvlek banade väg för 5-1-segern. I kvällens andra match krossade seriesegraren Villa Motala med 13-2.

Edsbyn har ett SM-guld att försvara när slutspelet i bandyns elitserie nu inletts. Och hemma mot Bollnäs fick man en fin start när Jonas Edling redan i den andra minuten satte 1-0 inför hemmafansen.

I den 36:e minuten utökade Tommi Määttä ledningen till 2-0 innan Edsbyn under en lyckominut strax efter halvtid avgjorde matchen. På en hörna avlossade Mattias Hammarström ett skott som Patrik Aihonen inte kunde rädda, innan Ted Hedell 1 minut och 4 sekunder senare satte 4-0 sedan han kommit helt fri och placerat bollen i ena krysset.

Bollnäs reducerade visserligen två minuter senare genom Samuli Helavuori men kom inte närmare än så. På tilläggstid gjorde Jonas Edling sitt andra mål för kvällen fram till slutresultatet 5-1.

Villa krossade Motala

Seriens suveräner Villa Lidköping hade som väntat inga som helst problem att besegra Motala i kvällens andra kvartsfinal. På hemmais ledde de redan i halvtid med 6-1 och vann till slut med hela 13-2.

David Karlsson hade allra roligast och gjorde fem av målen.

På fredag är det Bollnäs respektive Motala som har hemmais i kvartsfinal nummer 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.