Bollnäs gick segrande ur den tredje kvartsfinalmatchen. Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN

Bollnäs höll undan de åtta minuterna som spelades klart i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs höll undan de åtta minuter som spelades klart mot Edsbyn i kväll. Det blev inga mål och 1-0 från i går stod kvar och Bollnäs har nu 2-1 i kvartsfinalserien.

Efter läktarolyckan i går kväll i Bollnäs beslutade det svenska bandyförbundet att de åtta sista minuterna skulle spelas klart – nu med Edsbyn som hemmalag och utan publik.

Edsbyn hade ett par halvchanser men det blev inga mål.

– Det var en jobbig händelse för alla inblandade men vi har drabbats av det, mer än vad Bollnäs har gjort. Vi rättar oss efter de beslut som tagits och gav det en chans. Vi skapade ju några lägen, säger Edsbyns Per Hellmyrs till Bandypuls livesändning.

Geografiska skäl till att Edsbyn var hemmalag

Bollnäs vann och har nu 2-1 i kvartsfinalserien med nästa match i Edsbyn i morgon kväll.

– Det var speciellt men vi går in och gör det vi ska göra till hundra procent. Vill det sig inte i morgon har vi en extra hemmamatch, säger Bollnäs Oskar Westh

När det svenska bandyförbundet i morse kom med beslut kring matchen angavs geografiska skäl för att flytta den från Bollnäs till Edsbyn.

”Beslutet är fattat med hänsyn till lagens geografiska placering”, skrev förbundet.

SE ÄVEN: Matchen bröts under lördagen efter att ett räcke gett vika

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvartsfinalen mellan Bollnäs och Edsbyn avbröts efter att personer ramlat ner från läktaren. Foto: Bandypuls

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.