Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Per Hellmyrs berätta om läktarolyckan. Foto: SVT/Bandypuls

Per Hellmyrs son skadades i läktarolyckan i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyns stjärna Per Hellmyrs, 40, var chockad över läktarolyckan.

Hans 13-årige son William var en av de som skadades och fick uppsöka akuten.

– Det var mycket att ta in och alla var väldigt skärrade och chockade, det var otäckt, säger han till SVT Sport.

Per Hellmyrs beskriver matchen mot Bollnäs som en fantastisk slutspelsmatch fram till olyckan när ett räcke rasade in vid Edsbyns supportrar.

Hellmyrs visste att hans barn befann sig i klacken och de brukar stå längst fram när Edsbyn spelar.

– Det var mest det man var rädd för och jag skyndade dit och kollade läget hur det var med alla. Väl där var det ett stort tumult, folk var chockade och barn var ledsna. Det var allmänt kaos. Men jag fick tag på ena grabben som hade gjort illa knäet men det var väl hyfsat okej och då kunde vi hjälpa några andra, säger han.

”Kom barn i rullstolar”

Matchen avbröts och för Hellmyrs avslutades kvällen på akuten med sonen William.

– Hela väntrummet var fullt av folk i Edsbyn-tröjor som väntade på att få hjälp. Det var fullt i varenda rum och det fylldes på under tiden. Det kom barn i rullstolar som hade slagit i knän och ben och vissa hade slagit i huvudet och så vidare. Det var mycket att ta in, säger han.

Hur mår sonen i dag?

– Han har rejält ont i knäet och ryggen och har en period med rehabilitering framför sig. Sen är man i chock, han är i chock. Jag pratade med honom alldeles nyss och han har många kompisar som också har drabbats. Det är många som hör av sig och så. Men vi kommer att slicka såren och resa oss.

”Bortser från allt”

Hellmyrs berättar vidare om en stark gemenskap mellan de två rivallagen och spelare och ledare i Bollnäs har hört av sig och kollat läget.

– Det visar att de är otroligt godhjärtade. Det är idrott vi håller på med men när människor blir skadade bortser man från allt annat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.