Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvartsfinalen mellan Bollnäs och Edsbyn avbröts efter att personer ramlat ner från läktaren. Foto: Bandypuls

Matchen återupptas efter läktarolyckan – kritik i Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Bollnäs och Edsbyn kommer att återupptas under söndagskvällen efter läktarolyckan.

Det är något Edsbyn är starkt emot.

– Jag har opponerat mig mot det men det har man inte lyssnat något på, säger Edsbyns klubbchef Franco Bergman till SVT Sport.

Det var i den 83:e minuten som kvartsfinalen avbröts när personer på bortalaget Edsbyns läktare ramlade ner på isen efter att ett räcke gav vika.

14 personer fick uppsöka sjukvård, varav flera barn, meddelade polisen.

– En person har drabbats av en fotledsfraktur. Utöver det så är det inga grövre skador vad vi vet i nuläget, sade Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

Nu står det klart att resten av matchen kommer att spelas klart på söndag kväll klockan 19.00 – utan publik – på Svenska Fönster arena i Edsbyn.

”Hade kunnat få en dag till...”

Men Edsbyn är inte okej med beslutet från Svenska bandyförbundets tävlingskommitté.

–Nej, det tycker jag inte med tanke på vad som har hänt. Vi hade i alla fall kunnat få en dag till på oss för att försöka få ihop det. Jag har precis pratat med en 13-åring som var på matchen i går och sitter i rullstol just nu efter det, då har man lite svårt att fokusera på bandy däremellan, säger klubbchefen Franco Bergman till SVT Sport.

Har det bollats med er?

– Det är klart att man påtalade det innan men sen kom det ett beslut från Tävlingskommittén. Jag har opponerat mig mot det men det har man inte lyssnat något på.

Hur känns det?

Jag tycker inte att det känns bra men så är det.

”Barn som är chockade”

Flera spelare var i chock efter olyckan och bland annat fick Per Hellmyrs son föras till sjukhus. Något han berättade om för bland annat Aftonbladet.

Franco Bergman säger till SVT att han inte vet om alla spelare kommer kunna vara med i kväll.

– Det var flera spelare som hade barn som var inblandade. Nu var de Hellmyrs son som det var sämst med och som hamnade på sjukhuset. Vi har andra spelare som har barn som är chockade, säger Bergman.

”Full förståelse”

Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson säger att han har full förståelse för Edsbyns kritik, men säger att det är en svår sits med tanke på det hektiska schemat med matcher var och varannan dag.

– Det är svårt att få ihop hela pusslet och jag har full förståelse för att vi behöver spela klart de sju minuterna i dag för att gå på match fyra i morgon. Samtidigt har jag full förståelse för att Edsbyn går igenom en känslosam tid. Det är tuffa och svåra beslut och jag har full respekt för alla åsikter, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.