Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Söderberg och hans Broberg har spelat klart för säsongen. Foto: Bildbyrån

Broberg åkte ur kvarten med 0-7 i Bollnäs: ”Känns för jävligt”

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs gjorde processen kort med Broberg och vann den tredje hälsingekvarten med sanslösa 7-0 och är vidare till semifinal mot Villa med 3-0 i matchserien.

– Att släppa in sju här känns för jävligt, säger Fritiof Hagberg.

Bollnäs vann matcherna med 4-1, 6-2 och så 7-0 i kväll. I Broberg hade man svårt att hålla räkningen på målen.

– Jag vet inte hur många mål vi gör på tre matcher men det är inte många, suckar Hagberg från isen i Elitserien Lives sändning.

Erik Pettersson skrinnade genom hela banan men lyckades inte överlista Max Bergström i Brobergs mål. På returen dök dock Oskar Westh och satte 6-0. Pettersson fick med sig tre assists från matchen men inte från 6-0-målet som var hans helt och hållet.

Westh gjorde även 7-0 efter att ha fiskat upp en huvudlös passning från Brobergsförsvaret.

– Det känns sjukt tungt. Man måste göra tre riktigt bra matcher för att ta sig vidare och vi gör inte ens en. Det är för dåligt helt enkelt, rakt igenom, säger Hagberg.

Avslutade karriären med en storförlust

40-årige Jonas Nygren avslutade karriären för Broberg under tråkiga former: 0-7 mot hälsingerivalen Bollnäs.

– Vi får klappa om honom och han ska hyllas, säger Hagberg som får hålla igång träningen för att spela VM i Åby utanför Växjö om fem veckor.

– Jag får grina en vecka, eller två eller tre. Helt slut är det inte, säger han. 

Det var en härlig fredagskväll i Bollnäs om man var giffare.

– Det är många känslor. Vi bestämde oss för att avgöra här hemma. Vi gör en bra match och gör det som vi bestämt, säger Bollnäs målvakt Erik Persson som gjorde det ovanliga med att hålla nollan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.