Erik Jonsson kvitterade till 4-4 för Broberg. Foto: Bildbyrån.

Broberg välte Villa på tilläggstid

Broberg skrällde mot svenska mästaren Villa. När det återstod en halv minut av tilläggstiden avgjorde Jonas Engström med att sätta 5-4, en viktig seger för att kunna gå direkt till kvartsfinal.

I kväll var seriespelet tillbaka efter landslagsuppehållet. Det såg ut att sluta 4-4 när Erik Jonsson gjorde mål för Broberg efter en hörna med tio minuter kvar. Men djupt in på tilläggstid avgjordes matchen i innehallen i Söderhamn.

Broberg tilldelades ett frislag. Martin Söderberg sköt ett skott som Villas målvakt Jesper Thimfors. På returen höll sig Jonas Engström framme och tryckte in 5-4.

– Det var en riktigt skön seger mot Villa, säger Engström på klubbens Facebooksida.

Villa som hade ledningen med 3-1 tappade alltså matchen i det sista anfallet. Villa saknade sin skadade stjärna Johan Esplund, som skadade sig i derbyt mot Vänersborg för tio dagar sedan.

– Det blev en inflammation i axeln efter den där smällen, säger tränaren Johan Sixtensson till Bandypuls.