Christoffer Edlund. Foto: Bildbyrån

Christoffer Edlund lämnar Sandviken: ”Ett enkelt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Skyttekungen Christoffer Edlund blir den första spelaren att lämna Sandviken.

32-åringen är klar för ryska storklubben Jenisej.

– När Jenisej nu visade intresse och allt föll på plats var det ett enkelt beslut, säger han till klubbens hemsida.

Sandvikens målkung Christoffer Edlund lämnar Sandviken för ryska Jenisej, samma klubb han representerade 2014-2015.

32-åringen gjorde totalt 61 mål på 26 matcher den gångna säsongen och vann därmed skytteligan i överlägsen stil.

– Jag har varit öppen mot Saik och hela tiden sagt att jag vill spela flera säsonger i Ryssland och när Jenisej nu visade intresse och allt föll på plats var det ett enkelt beslut, säger Edlund till klubbens hemsida.

Ny tränare klar

Efter att en turbulent säsong, rent ekonomiskt, sa Sandviken upp alla spelarkontrakt under säsongens gång. Edlund är den första spelaren att lämna truppen.

Under tisdagen presenterade även Sandviken en ny lösning på tränarbänken.

Efter att Magnus Edlund och Sandvikens AIK avbryter samarbetet, tar istället Joakim Forslund över tränarsysslan i en av bandyns mest anrika klubbar.

Forslund kommer närmast från Falu BS där han varit ansvarig i två säsonger. Forslund har tidigare varit verksam i Sandvikens AIK, som spelare och assisterande tränare åt Anders Jakobsson.

”Det känns jättebra att få vara på hemmaplan igen. Sandviken är ju min moderklubb och min stad och det känns väldigt spännande och samtidigt är det ett bra läge att kliva in nu. Det här ska bli riktigt roligt”, säger han i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.