Comebackande Esplunds mål stängde matchen

Uppdaterad
Publicerad

Johan Esplund gjorde 5-2 och stängde mötet med Hammarby på Zinkensdamm, detta i sin comeback efter axelskadan. Den förre hammarbyaren Jesper Eriksson gjorde fyra poäng i sin återkomst till Stockholm.

– Släkten är värst, säger Eriksson.

Hammarby hade reducerat till 2-4 och jagade ytterligare ett reduceringsmål för att skapa riktig nerv mot svenska mästaren Villa som hackat en del under säsongen och bara är trea i tabellen. Då fick Esplund tag i bollen i straffområdet och efter några snabba dribblingar lade han bollen i mål för 5-2 och avslutade målskyttet. Sedan spelades bara matchen av.

Den förre hammarbyaren Jesper Eriksson gjorde två mål och passade fram till två och var i högsta grad delaktig i segern.

– Släkten är värst och det finns alltid känslor för Hammarby sedan jag kom hit som omogen 18-åring. Det var en jätteviktig vinst och vi har varit i svacka. Vi hade en perfekt säsong förra året och alla lag har svackor, vi är inte där riktigt ännu men det är inte slutspel ännu, säger Jesper Eriksson till Bandyplay.

Villa revanschsuget efter förlusten i onsdags

Villa kom revanschsuget efter 5-4-förlusten på tilläggstid mot Broberg i onsdags och innan det ens gått tre minuter gjorde laget 1-0 i en match som blåstes igång 35 sekunder för tidigt. Jesper Eriksson presenterade sig direkt och lyfte fram bollen till Tim Persson som avslutade fri med målvakten Filip Mörkdal. När Villa gjorde 3-0 efter en halvtimme kändes matchen redan avgjord.

Hammarby har en tung period och radar upp förlusterna.

– Vi visade att vi vill och kämpar och sliter och ur den synvinkel var det ett fall framåt men det hade varit en bonus att slå Villa. Vi behöver slå Sandviken redan på onsdag. Det kommer att vända, säger Robin Sundin efter femte raka förlusten.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.