Mitt under brinnande SM-semifinaler tvingas Sandvikens AIK att avsluta säsongen på grund av en stor covidsmitta i laget. Foto: Bildbyrån

Covidkris i Sandviken – ställer in all verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Covidutbrottet i Sandviken med sju spelare som testats positivt för covid-19 gör att klubben stänger ner verksamheten tills vidare.

Om inte resterande datum i semifinalserien ändras har Sandviken spelat färdigt och Villa, som har fem covidfall, är klart för final.

– Vi klarar inte att spela på de fastställda datumen med de smittskyddsregler som gäller, säger Sandvikens klubbchef Rafi Markarian till SVT Sport.

– Vi har gjort att snabbtest under dagen och det visar sig att sju spelare och en ledare fått ett positivt utslag, säger Sandvikens klubbchef Rafi Markarian till SVT Sport.

Vad innebär det för semifinalserien mot Villa?

– Vi klarar inte att spela på de fastställda datumen med de smittskyddsregler som gäller. Vi får se vad utvecklingen blir där, säger Sandvikens klubbchef Rafi Markarian till SVT Sport.

Det stod 1-1 i matchserien när en hastigt uppblossad covidsmitta uppstod i Sandvikens trupp och ledarstab. Kvällens match i Lidköping ställdes in vid lunchtid, räknas som 5-0 till Villa, och Saik ser ingen möjlighet att kunna spela på hemmaplan på lördag då match fyra skulle spelats.

Fem covidfall i Villa

Även om Villa lämnar WO på lördag för att ge utrymme för en avgörande match på måndag, i så fall den tredje, kan den inte bli av med tanke på den karantänstid som gäller för covid-19. Det finns inte tillräckligt med spelare i Sandviken för att få till den matchen. Villa har under dagen snabbtestat sina spelare och fem av har covid-19, vilket dock inte ska hindra spel.

– Just nu så ligger match fyra och fem som planerat, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson till klubbens hemsida.

Finalen spelas i en innehall i Uppsala 27 mars utan publik och ligachefen Per Selin säger att datumet ligger fast.

– Det finns inga planer i dagsläget på att flytta finalen alls. Så det är dumt att spekulera i något annat, säger Selin till Bandypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.