Sandvikens Hannes Edlund i första mötet med Villa. Foto: Bildbyrån

Sandviken lämnar walk over

Uppdaterad
Publicerad

Misstänkta coronafall i Sandviken.

Nu tvingas klubben lämna walk over i kvällens SM-semifinal.

Stora delar av Sandvikens spelartrupp har visat symtom på covid-19. Det gör att tredje semifinalmatchen mot Villa Lidköping bandyslutspelet ställs in, och Villa går fram till 2–1 i matcher eftersom SAIK måste lämna walk over.

– Det är tråkigt, vi visste att det här kunde hända. Sedan önskar vi att det inte skulle hända, men där är vi nu, säger Sandvikens klubbchef Rafi Markarian till SVT Sport.

Vad gör ni nu för att semifinal fyra ska kunna avgöras på isen?

– Vi skapar en nulägesanalys, sedan är det läkarna som sätter spelreglerna.

Runt sju-åtta spelare har visat symtom – någon har feber, någon annan känner sig krasslig i halsen. De ska nu göra snabbtest.

– När de där symtomen visar sig är det solklart vad som gäller, att man inte spelar, säger Markarian.

– SAIK har hanterat den uppkomna situationen på ett prickfritt sätt då de haft en löpande och bra kontakt med Svenska Bandyförbundets covidgrupp, säger Per Selin, ligachef Svensk Elitbandy.

Semi fyra på lördag

Den fjärde semifinalen är planerad till att spelas på lördag, och det ska inte finnas möjlighet att skjuta upp matcher innan SM-finalen den 27 mars.

I går bekräftade Villa Lidköping att två spelare smittats av covid-19, och klubben kände då en oro över att behöva flytta upp juniorspelare.

– De är ju inte riktigt där man behöver vara. Det är tufft, ett utsatt läge, sade Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.