Villa vann den andra semifinalen i Sandviken med 4-3. Det står 1-1 i serien nu. Foto: Bildbyrån

Edlund mållös när Villa utjämnade mot Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Edlund var tillbaka efter skada när Villa Lidköping vann den andra semifinalen mot Sandviken med 4-3. Skyttekungen gick dock mållös av planen när matchserien utjämnades till 1-1.

– Det är ett ställningskrig och precis som i Lidköping i den första matchen hade vi våra perioder. Vi spelade lite snålare på bortaplan än vad vi gör hemma, säger Erik Säfström, som bytte till Villa från Sandviken inför den här säsongen, precis som Edlund, till Aftonbladet Play.

Med tio minuter kvar spelade Johan Löfstedt in en boll till Tim Persson som från nära mål rakade in 4-3 till Villa. Saik-spelarna uppmärksammade domaren på spark men fick inget gehör.

Villa blixtvände i slutet av första halvleken

– Vi har bud på att göra 3-1 i första men det var en tajt match och Villa drog längsta strået. De hade inte så många lägen men visade klass när bland annat Löfstedt kom fram, säger Saiks Linus Forslund.

Saik med ett effektivt försvarsspel verkade ha full kontroll på matchen när Villa ur ingenting vände 1-2 till 3-2 i slutet av den första halvleken och skaffade sig kontroll.

Serien spelas i bäst av fem matcher. Nästa match spelas i Lidköping på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.