Två Villa-spelare har testat positivt för corona. Foto: Bildbyrån

Två spelare i Villa Lidköping coronasmittade

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare i Villa Lidköping har testat positivt för covid-19.

Ett hårt slag mot klubben, som just nu är mitt inne i SM-slutspelet, då man tvingas spela trots de positiva fallen.

– Skulle vi få ett större utbrott är det walk over som gäller, säger klubbdirektör Jonas Johansson till SVT Sport

Villa Lidköping är mitt i semifinal-serien mot Sandviken och nu kommer beskedet att Felix Pherson och Jesper Eriksson har testat positivt för covid-19. Dessutom har en ledare uppvisat symptom.

– Det är inga andra som uppvisar symptom just nu, säger Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas Johansson till SVT Sport.

– Bandyn har inte jobbat på det sättet att man jobbar med snabbtester. Är det någon som uppvisar symptom så isolerar vi den omgående och bokar testtid, säger Johansson.

”Ett utsatt läge”

Eftersom det inte finns något utrymme för att skjuta upp matcher innan SM-finalen den 27 mars, så Villa kommer att spela morgondagens semifinal hemma mot Sandviken utan de två smittade spelarna.

– Vi har inget alternativ. Det är upplagt så att det finns ingen möjlighet att flytta. Skulle vi få ett större utbrott är det walk over som gäller om vi inte väljer att flytta upp juniorerna och spela med ett juniorlag.

Men att plocka upp juniorspelare är extra svårt just nu.

– Då har vi det lite jobbigt eftersom juniorerna inte fått tränat och spelat på stora delar av säsongen. De är ju inte riktigt där man behöver vara. Det är tufft, ett utsatt läge, säger klubbdirektören.

Klubbdirektören hoppas dock att både Pherson och Eriksson ska komma tillbaka i spel senare under slutspelet.

– Felix har varit symptomfri måndag och tisdag, så i morgon har de gått de här sju dagarna som är minsta tiden. Vi hoppas att han fortsätter vara symptomfri och då är det covidgruppen i svenska bandyförbundet som avgör om han blir spelklar eller inte. Men förhoppningsvis ska han kunna spela lördagens match.

– Vad gäller Jesper så insjuknade han senare, så för honom har det gått sju dagar på söndag och då ska ju han ha varit symptomfri de sista 48 timmarna för att vara spelbar till en eventuell femte avgörande match på måndag.

KLIPP: Här utjämnar Villa mot Sandviken i semifinalserien (16 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.