Oscar Wikbland gjorde hattrick i premiären mot Broberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Edsbyns rivstart knäckte Broberg i derbyt

Edsbyn rivstartade och slog Broberg med förkrossande 10-1 när elitserien i bandy hade premiär i kväll. Redan efter 21 minuter stod det 5-0.

– Vi går ut från sekund ett och gör det vi ska och är bra på. Vi är några nivåer högre än Broberg i dag, säger Simon Jansson till SVT Sport.

Andra halvleken hade knappt börjat när prestigenyförvärvet från Västerås, Simon Jansson, en återvändare med sex säsonger i Edsbyn, kom fri och gjorde 6-0, och spädde på förnedringen. Han gjorde även 9-1 efter att kraftfullt ha brutit igenom Broberg-försvaret.

– Jag hade haft ett liknande läge innan och skjutit över och tänkte att jag inte fick skjuta över och sköt mellan benen. Det var ett skönt mål, säger Jansson.

Det rullade på snabbt med 7-0 när Matteus Liw åkte i djupet och slog in bollen från vänster. 8-0 kom på en hörna efter ett skott av Oscar Wikblad. Då hade det bara gått 53 minuter och matchen var över sedan länge.

När matchen led mot sitt slut hade många av Brobergsfansen redan packat ihop och åkt hem medan Red Farmers sjöng fram sitt hemmalag.

Matchen avgjord efter knappt halva första halvlek

När Oscar Wikblad dundrade in 5-0 på ett skott utifrån var rullgardinen definitivt neddragen för Broberg från Söderhamn i hälsingederbyt. Broberg var tafatt och ingen spelare vågade ta tag i bollen medan raset pågick.

Strax innan hade Hasse Andersson haft ett fint samarbete med Tuomas Määttä som fri med målvakten Henrik Renwall satte 4-0 och sedan åkte in i skyddsnätet.

3-0 pangade Tommi Määttä in efter en hörna, där han vänt om och fått en bra träff, i straffområdet.

Dagen till ära kom premiäromgångens snabbaste mål i Edsbyn. Redan efter 1.48 drog Oscar Wikblad in en straff för 1-0. Simon Jansson fixade straffen efter 40 sekunders spel.

Det var en kväll att minnas för hemvändande Jansson.