Jubel i Edsbyn. Tuomas Määttä låg bakom vändningen mot Sandviken med fyra mål. Foto: Bildbyrån.

Edsbyn till final – Määttä vände genom fyra mål

Grundserievinnaren Edsbyn är första lag att bli klart för herrarnas bandy och stor matchhjälte blev finländaren Tuomas Määttä som vände 1-3-underläge till 5-3-seger.

– Nu mår vi fantastiskt, säger lagkapten Jonas Edling i sändning.

Sandviken gjorde 1-0 redan efter fem minuter då Oscar Stadin satte in ett direktskott på passning av Daniel Berlin. Samme Stadin fyllde på till 2-0 och efter 35 minuter ledde gästerna med 3-0.

Kort därefter kom reduceringen genom Simon Jansson.

Alldeles i slutet av första halvlek fick Sandvikens Linus Pettersson matchstraff för en bentackling och det visade sig bli avgörande.

– Då Linus får rött kort blir det för tufft för oss helt enkelt, men vi gör det bra ändå, säger Sandvikens Daniel Berlin i sändningen.

Efter det var matchen nämligen en lång Tuomas Määttä-show. 3-2 var ett snyggt solomål och sedan gick allt finländarens väg. I den 67:e minuten var vändningen ett faktum och bara minuter senare gjorde han 5-3 av bara farten.

Avgjordes inför tomma läktare

Matchen spelades inför tomma läktare på grund av coronaviruset.

– Det är lite synd att inte supportrarna är här och kan dela det här med oss just nu, säger Edling.

Därmed vann Edsbyn semifinalserien med 3-0 i matcher.

Villa Lidköping slog Bollnäs på hemmais och därmed leder den regerande mästaren med 2-1 i matcher.