Oscar Wikblads Edsbyn fick med sig två poäng i klassikermötet med Sandviken. Foto: Bildbyrån

Edsbyn vann gigantmötet i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyn vann gigantmötet i Sandviken med 2-1. Slutet blev stökigt med utvisningar när Sandviken tryckte på för en kvittering.

– Vi fick kriga i 90 minuter för att få med oss poängen, säger Edsbyns kapten Oscar Wikblad.

Lagen är giganter i svensk bandy och på 2000-talet har Sandviken medverkat i elva SM-finaler och Edsbyn i nio.

Edsbyn hade de flesta chanserna och tog ledningen i mitten av den andra halvleken. Jonas Edling blev helt fri och hade gott om tid på sig innan han lade in 1-0. Ett par minuter senare drog Jimi Heinonen in en hörna för 2-0.

– Det är svårt att analysera men det var mycket ställningskrig även om jag tycker att vi driver på lite mer. Defensiven var riktigt bra även om vi borde gjort några fler mål  på de lägen vi hade. Vi fick kriga i 90 minuter för att få med oss poängen, säger Edsbyns kapten Oscar Wikblad till Sportbladet Play. 

Linjedomaren inne och tog bort upprörda spelare

Dennis Henriksen reducerade till 1-2 på en hörna med tre minuter kvar av ordinarie tid. När laget tryckte på för en kvittering på tilläggstid hettade det till efter en hörna och det började vevas. En spelare i vardera laget blev utvisade för olämpligt uppträdande, där linjedomaren var inne och rensade bort upprörda spelare.

– Det var tajt hela vägen in. De får 2-0 i andra och vi får kämpa i uppförsbacke men krigade hela vägen in, säger Saiks kapten Hannes Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.